Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Root
aktivní od roku 1987
  root.jpg
  obal alba Zjevení

kultovní brněnská metalová kapela, jedna z nejuznávanějších v tomto žánru v Čechách [Zdroje: internet, R&P 2/2002, str.38]


Obsazení:

Zdeněk Odehnal  (1987-1988)
Petr Hošek "Blackie"  (1987-2004) , kytary
Jiří Valter "Big Boss"  (od r.1987) , zpěv
Robert Krčmář "Dr. Fe"  (1988-1989)
Petr Kříž "Mr. Cross"  (1989-1989)
René Kostelňák "Evil"  (od r.1992) , bicí
Marek Šmerda "Ashok", kytary
Igor Hubík, baskytara
Pavel Kubát "Paul Dread", bicí

Diskografie:

Hell Symphony , Zeras 1991
Zjevení , Zeras 1991
Root Live '92 , Radio Brno 1993
Kärgäräs , 1996
The Book , Redblack Production 1999
Black Seal , Redblack Production 2001
Dema , Lava Production 2003
Madness Of The Graves , Redblack Production 2003
Daemon Viam Invenient , Shindy Productions 2007
Heritage of Satan , Agonia Records 2011

SP / EP:

Casilda , Shindy Productions 2006

Odkazy:



Poslední aktualizace 05.02.2012 www.Czechmusic.net