Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Vondráčková, Helena
aktivní od roku 1964

pěvecká hvězda českého popu od 60.-90.let. Koncem 60. let členka hvězdného vokálního tria Golden Kids, poté produkuje převážně bezvýrazný komerční pop s občasnými zajímavými úlety do menšinových žánrů. Z obsáhlé diskografie jsou nejzajímavější nahrávky z období Golden Kids, album Paprsky ve spolupráci s Martinem Kratochvílem, Oskarem Petrem, Vladimírem Mertou a Petrem Kalandrou, a album Vodopád s překvapivě moderním zvukem.

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Růže kvetou dál , Supraphon 1969 ,
Ostrov Heleny Vondráčkové , Supraphon 1970 ,
Helena 72 , Nippon Columbia 1972
Helena Helena Helena , Supraphon 1972
Film Melodies , Artia&Supraphon 1975
Immortal film themes , Nippon Columbia 1976
Paprsky , Supraphon 1978 ,
Múzy , Supraphon 1980
Sblížení , Supraphon 1981
A ty se ptáš co já , Supraphon 1982
Přelety , Supraphon 1982
Zrychlený dech , Supraphon 1982
Ode mne k tobě , Supraphon 1984
I m Your Song , Supraphon 1985
Sprint , Supraphon 1985
Helena zpívá Ježka , Supraphon 1986
Sólo pro tvé oči , Supraphon 1986
Skandál , Supraphon 1988
I Am Your Song , Polskie Nagrania 1990
Kam zmizel ten starý song , Supraphon 1992
Šíleně smutná princezna , NeaNe Records 1992
The Broadway Album , Supraphon 1993
Vánoce s Helenou , Polydor 1995
To je šoubyznys , Bonton 1996

kompilace / živé nahr.:

Časy se mění ( Bacily ) , Ne a Ne Records 1991
Helena (nejen) o lásce , Supraphon 2012
Helena on Broadway , Monitor/EMI / Virgin 2012

samplery apod.:

Zlatý slavík 1969 ( Vox ) , Supraphon 1970
Give Peace A Chance , Supraphon / Artia 1973

SP / EP:

Děti slunce / Červená řeka ( Petrů, Jana ) , Supraphon 1964
Víc nechtěl by snad ani D'Artagnan / Pátá ( Kubišová, Marta ) , Supraphon 1965
Tenhle bílej měsíc / Stín katedrál ( Neckář, Václav ) , Supraphon 1966 ,
As Tears Go By / Women's Day ( Mefisto ) , Supraphon-Artia 1967
Ještě ne / Šaty z duhy ( Kubišová, Marta ) , Supraphon 1967
Sklípek / Santa Clara ( Přenosilová, Yvonne ) , Supraphon 1967
Tak prázdná / Nedoufej ( Přenosilová, Yvonne ) , Supraphon 1967
Hej, pane zajíci! ( Kubišová, Marta ) , Supraphon 1968
Přítel Quinn / Zpěv náš vezdejší ( Golden Kids ) , Supraphon 1969 ,
Miláčku / Bim-bum, vrána , Supraphon 1971
Léto je léto / Múzy , Supraphon 1980
To je štěstí / Jednou , Supraphon 1980
Hej, ty tam / Sblížení , Supraphon 1981
Slunce / Já se neptám , Supraphon 1983
Chci tě mít / Jakobynic ( Korn, Jiří ) , Supraphon 1985
Nejhezčí dárek ( Zagorová, Hana ) , Supraphon 1985
Časy se mění / Oh, Baby, Baby ( Golden Kids ) , Supraphon 1990 ,

spoluúčasti:

Václav Neckář zpívá pro mladé ( Neckář, Václav ) , Supraphon 1966

Odkazy:



Poslední aktualizace 12.01.2018 www.Czechmusic.net