Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Plíhal, Karel
aktivní od roku 1983
  plihal.jpg

oblíbený folkový písničkář z Olomouce. V 80. letech vystupuje s kytarou; s jednoduchými melodiemi a poetickými i sarkastickými texty představuje vedle Nohavici symbol "skrytého písničkářského odboje". Poslední alba se odklání od tradičního písničkářského modelu k složitějším strukturám, někdy s inspirací v jazzu. Album 6 obsahuje bluesové písně na texty Josefa Kainara. [Foto: v klubu Delta v Praze prosinec 2005 (zdroj: oficiální stránky)]

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Karel Plíhal , Supraphon 1985
Takhle nějak to bylo... , FT Records 1992
Králíci, ptáci a hvězdy , Monitor/EMI 1996
Kluziště , Monitor/EMI 2000
Nebe počká , Monitor/EMI 2004
Karel Plíhal v Olomouci , Monitor/EMI 2005
Karel Plíhal v Telči DVD , Česká televize / EMI 2005
Vzduchoprázdniny , EMI 2012

samplery apod.:

Porta 84 , Supraphon 1985 ,
Rok ďábla , Sony Music/Bonton 2002

SP / EP:

Akordy / Myš , Supraphon 1984 ,
Imaginární hospoda EP ( Nerez ) , Panton 1986 ,
Vánoční , Česká spořitelna 2000 ,

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 24.02.2013 www.Czechmusic.net