Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

OK Band
aktivní od roku 1980

kontroverzní skupina Vladimíra Kočandrleho. Nejslavnější ve svých počátcích, kdy se svezla na vlně zájmu o novou vlnu. Kočandrle se tehdy postavil na stranu komunistických normalizátorů a poplival celou tehdejší novovlnnou scénu, následně pak využil prázdného místa v tomto žánru po hromadně zakazovaných skupinách. Velkého komerčního úspěchu dosáhli díky vykalkulované hudbě s prvky nové vlny, novoromantismu a elektronické taneční hudby, s ubohými nicneříkajícími texty; nicméně Kočandrleho muzikantské a zejména aranžérské schopnosti byly nepopiratelné. V 90. letech se Kočandrle věnuje podnikání (vydavatelství Monitor), pokus o comeback v letech 1999-2003.


Obsazení:

Pavel Skala "Pavel"  (1980-1983)
Josef Přib  (1980-1990)
Marcela Březinová  (od r.1980) , zpěv
Vladimír Kočandrle  (od r.1980) , klávesové nástr, zpěv, programování
Antonín Manda  (od r.1980) , kytary
Hana Švarcová  (1985-1990) , klávesové nástr
Jane Jaros  (1986-1986)
Libor Kubánek  (1986-1987) , bicí
Kateřina Brejlová  (1987-1989) , klávesové nástr, zpěv

Diskografie:

Disko! , Supraphon 1985
Tvůj čas přichází , Supraphon 1986
Stala se nějaká chyba , Supraphon 1987
Slavnost na zámku , Supraphon 1989
Za škvírou , 2001
XXX 1981-2011 , EMI Czech 2011

kompilace / živé nahr.:

The Best Of OK Band , Monitor 1993
Žižkovská zeď , EMI Czech / Ornament Music 2003

samplery apod.:

Planeta lidí ( Donovan ) , Supraphon 1985 ,
Posloucháte Větrník 1 , Supraphon 1985 ,

SP / EP:


Odkazy:



Poslední aktualizace 21.03.2015 www.Czechmusic.net