Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Hegerová, Hana
aktivní v letech: 1953 - 2011
  hegerova.jpg

nejvýznamnější československá zpěvačka šansonu. Narozena na Slovensku, začínala jako herečka v divadle v Žilině (1953). Později divadelní angažmá v Bratislavě, v roce 1958 se přestěhovala do Prahy, kde hrála a zpívala v kultovních malých divadlech (Semafor). V roce 1967 hostovala v pařížské Olympii. Hrála v řadě filmů, natočila desítky alb šansonů. Zpívala coververze hitů francouzských šansoniérů i původní skladby, které pro ni skládali prominentní čestí a slovenští autoři (např. Petr Hapka, Jaro Filip). V roce 2011 ohlásila konec kariéry.

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Šansony , Supraphon 1967
Recitál , Panton 1971
Recitál 2 , Supraphon 1973
Lásko prokletá , Supraphon 1977 ,
Potměšilý host , Supraphon 1987
Paběrky , Polygram 1998
Můj dík , 2005
Koncert , Sony Music Entertain 2006
Mlýnské kolo v srdci mém , Supraphon 2010

kompilace / živé nahr.:

Ohlédnutí , Supraphon 1984
Golden Collection , Sony 1998
Všechno nejlepší , Supraphon 2006
Zlatá kolekce 1957-2010 , Supraphon 2013
Cesta , Supraphon 2016

samplery apod.:

Starci a klarinety , BMG 1996

SP / EP:

Motýl / Z mého života ( Malknechtová, Jana ) , Supraphon 1963 ,
Levandulová / Denim Blue , Supraphon 1986 ,
Čerešne / Běh života , Supraphon 1989 ,

spoluúčasti:

V penziónu Svět ( Hapka, Petr ) , Supraphon 1988 ,
Richard Müller a hosté ( Müller, Richard ) , B&M Music 2000 ,
Šest žen - Písničky ze semaforu 7 ( Suchý, Jiří ) , Sony Music/Bonton 2001

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 22.10.2016 www.Czechmusic.net