Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Arakain
aktivní od roku 1982

nejznámější česká metalová kapela. S přehledem vyhrává veškeré domácí ankety v tomto žánru. První deska Trash The Trash je považována za definici české podoby metalové hudby. V roce 2002 kapelu opouští Aleš Brichta, který se ve svých sólových projektech čím dál více odkláněl od metalu směrem ke komerčnímu popu.


Obsazení:

Rudolf Rožďalovský  (1982-1984)
Oldřich Maršík  (1982-1984)
Ivan Cifrinec  (1982-1984)
Miroslav Nedvěd  (1982-1986)
Aleš Brichta  (1982-2002) , zpěv, vedoucí
Jiří Urban  (od r.1982) , kytary, doprovodný zpěv, bicí
Miloš Šterner  (1984-1985)
Václav Ježek  (1984-1986)
Lucie Bílá-Hana Zaňáková  (1984-1987)
Marek Podskalský  (1985-1986)
Miroslav Mach  (1986-1988, od r.1990) , kytary, doprovodný zpěv
Karel Jenčík  (1986-1988) , bicí, doprovodný zpěv
Zdeněk Kub  (od r.1986) , baskytara, doprovodný zpěv
Daniel Krob  (1987-1989) , kytary, doprovodný zpěv
Robert Vondrovic  (1988-1990) , bicí
Štěpán Smetáček  (1990-1991) , bicí
Marek Žežulka  (1991-2005) , bicí
Petr Kolář  (2002-2005) , zpěv
Jan Toužimský  (od r.2004) , zpěv
Lukáš Doksanský  (od r.2005)

Diskografie:

Thrash the Trash , Supraphon 1990
Schizofrenie , Supraphon 1991
Black Jack , Monitor 1992
History Live , Monitor 1992
Salto mortale , Popron 1993
Trash! , Popron 1994
Legendy , Popron 1995
S.O.S. , Popron 1996
Apage Satans , Popron 1998
Farao , Popron 1999
Gambrinus Live , Popron 2000
Forrest Gump , Popron 2001
Archeology , Popron 2002
Metamorfóza , Popron 2003
Warning! , Sony BMG 2005
Labyrint , Sony BMG 2006
XXV Eden , Sony BMG 2007
Restart , 2P Production 2009
Homo sapiens..? , 2P Production 2011
Adrenalinum , Globus 2014

kompilace / živé nahr.:

Arakain 15 (vol. 1, 2) , Popron 1997
20 let natvrdo , TTT Aleš Brichta 2003
60 hitů , Popron Music 2012

samplery apod.:

Posloucháte Větrník 3 , Supraphon 1987
Dej mi víc ... Olympic , Monitor 1992

SP / EP:

Excalibur / Gladiátor , Panton 1988
Ku-klux-klan / Orion , Supraphon 1989
Proč? / Amadeus , Supraphon 1989
Schizofrenie / Iluzorium , Supraphon 1989
Volíme svobodu a demokracii ( Olympic ) , Supraphon 1990

Ukázka:



Poslední aktualizace 13.03.2016 www.Czechmusic.net