Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Kern
aktivní od roku 1981

na přelomu 80. a 90. let jedna z nejoblíbenějších českých metalových skupin. Založena r. 1981 v Brně, v letech 1985-7 zastupoval Karáska (vojenská služba) kytarista Miloš Morávek (ex-Progres 2 aj.), který dal kapele popud k přechodu na profesionální dráhu. Koncem 90. let popularita kapely pomalu klesá. V roce 2003 pokus o comeback v původním složení se starým repertoárem, o 4 roky později však kapela oznamuje ukončení činnosti.


Obsazení:

Antonín Vodička  (1981-1990) , kytary
Slávek Karásek  (1981-1990) , kytary
Karel Vodička  (1981-1996) , bicí, doprovodný zpěv
Jaroslav Albert Kronek  (od r.1981) , zpěv, kytary
Libor Machata  (od r.1981) , baskytara, klávesové nástr, doprovodný zpěv
Miloš Morávek  (1985-1987) , kytary
Miroslav Horňák  (od r.1990) , kytary, zpěv, doprovodný zpěv
Vít Franěk  (od r.1996)
Michal Kugler  (od r.1997)

Diskografie:

... od narození , Supraphon 1990
Lovci žen , Supraphon 1991
Ztráty a nářezy , Tommü 1993
Totální tunel , Kern Sound Spouter 1994
Mistr Čas , Monitor/EMI 1995
Síla zvyku , Rodowi-CZ 2001
Kdo s koho , Kern Sound Spouter 2004
Klipologie (DVD) , KFK 2005

samplery apod.:

Posloucháte Větrník 3 , Supraphon 1987

SP / EP:

Blízko nás / Oči , Supraphon 1987
V sobotu ne / Exploze , Supraphon 1989

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 10.09.2016 www.Czechmusic.net