Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Pilarová, Eva
aktivní od roku 1958
  pilarova.jpg

populární zpěvačka a herečka. Zpívá od dětství, v 10 letech dětské sólo ve Mši vánoční Viléma Blodka. Od r. 1960 členkou divadla Semafor, r. 1962 přechází s W.Matuškou a K Štědrým do Rokoka, r. 1964 zpět do Semaforu. Má množství hitů, často duety (se Suchým, Matuškou, Gottem); od swingu a rock'n'rollu se postupně jako většina tehdejších hvězd zabydluje ve středním proudu populární hudby, vedle toho si ale díky své mimořádné hlasové technice odskakuje k jazzu, zpívá v muzikálech a hudebních filmech. V pozdějších letech se vrací ke swingu. Trojnásobná vítězka ankety Zlatý slavík.

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Eva Pilarová , Supraphon 1965
The Fascinating Czech Star , Supraphon/Artia 1965
Eva Pilarová , Supraphon 1966
Eva , Supraphon 1969
Zázrak je žít , Supraphon 1974
Jsem tu a zpívám dál , Supraphon 1979
Eva , Supraphon 1986
Pohlazení po duši , Bonton 1992
One perfect song , Tommü 1994
Eva Pilarová a hosté , Tommü 1995
Vánoce , Tommü 1996
S nádhernou duhou , Tommü 1997
Recitál , Bonton 1998
Vánoční čas , Tommü 1998
Swing , Tommü 2000

kompilace / živé nahr.:

My Czech Favourites , Supraphon/Artia 1974
Časy se mění ( Bacily ) , Ne a Ne Records 1991
Story , Supraphon 1992
Story II , Supraphon 1993
Co je to láska , Bonton 1997
Requiem , Bonton 1998
Hity 1965 - 1999 , Bonton 1999
Rodeo , Tommü 2002

samplery apod.:

Oliver Twist / ... , Supraphon 1963
Gentlemani - muzikál , Supraphon 1967
Zlatý slavík 1969 ( Vox ) , Supraphon 1970
Give Peace A Chance , Supraphon / Artia 1973
Titanic , Supraphon 1977 ,
Starci a klarinety , BMG 1996

SP / EP:

Klokočí / Sup a žluva ( Suchý, Jiří ) , Supraphon 1960
Ach, ta láska nebeská / ... ( Matuška, Waldemar ) , Supraphon 1961
Co z toho mám / Espado ( Gott, Karel ) , Supraphon 1964
Oh Boy / Hey Paula! ( Bobek, Pavel ) , Supraphon 1964
Tenkrát a dnes / To vůbec nevadí ( Zíma, Josef ) , Supraphon 1966
Don, diri don / Rekviem ( Matuška, Waldemar ) , Supraphon 1968

spoluúčasti:

Láska nebeská ( Matuška, Waldemar ) , Supraphon 1974
Swingující Semafor ( Orchestr Ferdinanda Havlíka ) , Český rozhlas 1996
Šest žen - Písničky ze semaforu 7 ( Suchý, Jiří ) , Sony Music/Bonton 2001

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 20.08.2016 www.Czechmusic.net