Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Zuby nehty
aktivní od roku 1987
  zubynehty.jpg

původně dívčí punková skupina vzniklá v letech 1987-88 z rozpadajícího se Dybbuku. Punkovou přímočarost tu doplňují propracovanější vícehlasé vokály, klavírní doprovod v některých skladbách dává vzpomenout na Psí vojáky, výrazné melodické nápady zase na nejlepší léta Mńágy. K velké škodě české hudební scény skupina koncem 90. let utlumuje své aktivity. Přestože se oficiálně nerozchází, vystupuje jen sporadicky a zcela rezignuje na studiové nahrávání.


Obsazení:

Pavla Slabá-Jonsson-Fediuková "Peela See"  (1987-1997) , baskytara, zpěv
Marie Míková-Horáková "Marka"  (od r.1987) , klavír, zpěv, klávesové nástr, kytary
Eva Trnková  (1990-1991) , kytary
Hana Řepová-Kubičková  (1990-1995) , bicí, zpěv
Kateřina Jirčíková-Nejepsová  (od r.1990) , saxofony, flétna, zpěv, dechové nástroje
Alice Kalousková-Flesarová  (od r.1990) , saxofony, perkuse, zpěv
Petr Svoboda "Marvin"  (1995-1997) , bicí, doprovodný zpěv
Martin Černý  (od r.1997) , baskytara, kontrabas
Jana Modráčková-Kaplanová  (od r.1997) , bicí, trubky, zpěv
Jaroslav Svoboda  (od r.1998) , kytary, mandolína

Diskografie:

Utíkej , Bonton 1993
Král vysílá své vojsko , Indies Records 1995
Dítkám , Indies Records 1997
Loď odplouvá , Indies 1999
Kusy , Indies Scope 2014 ,

kompilace / živé nahr.:

Best of ... & Rarity , Indies 2003 ,

samplery apod.:


Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 18.12.2014 www.Czechmusic.net